De Max Car Company

Over ons

Max once had a dream.

Elke onderneming en ondernemer heeft een verhaal, een reden en een motivatie achter zijn bedrijf. Het verhaal en de motivatie achter De Max Car Company lees je hier.

Vooraf

Begonnen met werken op 13-jarige leeftijd. Vooraf gebruikt gemaakt van de iPhone-gekte om met de geleende, lees uit papa zijn portefeuille gehaalde, bankkaart iPhone hoesjes te bestellen in het buitenland en te verkopen. De zin van ondernemen en hard werken zat er dus vanaf jongs af aan in, het enige wat miste, een onderneming…

Toen ik bij de bakker waar ik als jobstudent werkte naar mijn wagen stapte (die ik kocht met mijn zuurverdiende centjes) en een kras ontdekte, kon de teleurstelling die dag niet op. Elke week waste ik de wagen met de grootste zorg, en een kras, daar moest ik iets aan doen. Toen ik carrosserie bedrijven contacteerde en de herstelling me 3 volle weekeinden ging kosten besloot ik mijn eerste machine aan te schaffen en een echte doe-het-zelver te worden.

Het leek me veiliger om even op wat testpanelen (waar iedereen maar al te graag vanaf wou) te leren om krassen te verwijderen. Tot stukken in de nacht was ik aan het polijsten. (of toch iets wat er op leek) tot de ergernis van de buren en familie. Oh ja, ik studeerde toen ook voor Handelswetenschappen, een pauze van 10h en dat elke dag tijdens de blok, geldig excuus als student? Daar vrees ik voor…

Wat je zelf doet, doe je beter en wat je zelf leert weet je voor het leven. Uren aan een stuk testte ik, las ik, bekeek ik filmpjes van grote ondernemingen en leerde ik bij. 12h per dag weken aan een stuk. Kennis en passie zijn de basis van kwaliteit.

Het Begin van De Max Car Company SO (student-ondernemer)

Na enkele weken testen op meerdere panelen, waar na al dat proberen nog heel weinig lak aanwezig was, bleef alleen mijn gekraste deur over. Proberen? Als het echt moet… Met de nodige stress, voorzichtigheid en proberen verdween de kras plots als sneeuw voor de zon. I Did it, voor de eerste keer. Net als de eerste goal bij een voetballer kwam de drang om meer krassen met succes te verwijderen. Toevallig had een kennis gezien dat mijn kras plots weg was, vertelde dit tegen een autohandelaar die hij kende en daar mocht ik kras verwijderingen gaan uitvoeren. Ik deed het graag en besloot mijn studie boeken nog wat dieper in de kast te schuiven en begon mijn eerste studentonderneming. Ik meldde met spijt aan mijn student-collega’s dat ik zou stoppen in de bakkerij en als tuinman en focuste me op mijn onderneminkje. Toen 18 jaar jong.

De onderneming deed het goed, ik kreeg af en toe wat klanten bij en begon goed te worden in wat ik deed. Na verloop van tijd kwam de vraag om hele wagens te doen zowel het in- als het exterieur. Ik kocht een machine bij en begon met interieur reinigingen. Succesvol deed ik heel wat wagens, reinigde ik interieurs tot in de puntjes en zorgde ik er voor dat wagens tot in de perfectie afgeleverd werden.

Max, hoe bescherm ik mijn lak het beste?

Dat een wagen tot in de perfectie gepolijst en gewaxt wordt, is één ding, maar hoe bescherm je die glans, die krasvrijheid en hoe zorg je ervoor dat de wagen makkelijker te wassen is? Dit waren de volgende vragen waar ik mijzelf mee bezighield na een harde werkdag. Al gauw begon ik met het testen van coatings, hier bleek ik ook goed in te zijn. Chemie was nooit mijn favoriete vak, de samenstelling van de producten op de markt en de bescherming en hardheid die deze met zich meebrachten door een bepaalde chemische samenstelling interesseerde me enorm.

Ik testte de premium merken op de markt op wagens van familie en vrienden, tevredenheid alom, topresultaten, iedereen gelukkig, toch? Een goed product is de eerste stap, hier klanten voor vinden een iets moeilijkere opgave.

Ik stapte alle mogelijke merkgarages en dealers binnen, denk dat er op dat moment meer gelachen werd met me dan met shows van Alex Agnew of Philippe Geubels. Een 18-jarige kadee die even een product van enkele honderden euro's komt verkopen… Ik had 10 dealers opgeschreven, bij nummer 9 ging ik bijna opgeven. Ik stapte een fastfood restaurant binnen om even wat te eten en zag een Rolls-Royce staan en dacht bij mezelf: “Hoe zot zou dat zijn om ooit zo eentje onder handen te mogen nemen?!”. Ik verzamelde al mijn moed en stapte bij de luxemerk dealer binnen en vroeg om een afspraak met de verantwoordelijke. (Vraag me niet van waar die moed kwam..) “Nu even geen tijd maar kom morgen om 8h terug”. Om 7h30 stond ik klaar, had heel de avond geoefend over hoe ik het product het beste zou verkopen.

Iedereen heeft wel eens een totaal onverwachte vraag gekregen, wel, dat gebeurde bij mij, voor ik ook maar iets kon zeggen kreeg ik de vraag: “Wat is het verhaal achter jouw onderneming?”. Ik begon vol motivatie bovenstaand verhaal te vertellen. Toen ik uitgepraat was werd ik bedankt om langs te komen en gingen ze eventueel contact met me opnemen. (ken je dat? Wat is de kans dat dit gebeurt?).

Op mijn verjaardag kreeg ik telefoon dat hun vaste detailer ziek gevallen was en dat ze snel iemand moesten hebben om in te vallen. Taart aan de kant en volle gas naar daar! Na de eerste afgewerkte wagen en met de complimenten van hun hele team heb ik reeds enkele van hun (samen met mijn wat nu een team geworden is) wagens onder handen mogen nemen.

De Max Car Company als werkelijke onderneming.

In Augustus 2017 werd ik officieel ondernemer en zaakvoerder. Duidelijk de jongste binnen deze tak van de automotive wereld. De kwaliteit, service en diensten die ik leverde deden snel de ronde en wagens waar ik alleen maar over kon dromen nam ik onder handen. Dit geeft een enorme boost.

Niet alleen België

Buiten veel Belgische wagens en klanten hebben mijn team en ik meerdere wagens uit verschillende landen onder handen genomen. Zowel Nederland, Duitsland, Zwitserland als de Emiraten horen tot ons portfolio. Niet alleen de zotste landen, ook de knapste en duurste luxemerken kregen we al over de vloer: Lamborghinis, Porsches, Ferraris, Rolls-Royces, maar ook prestigieuze oldtimers.

Visie

Als je letterlijk met niets begint, streef je naar groei, meer, extra…
We blijven onze diensten uitbreiden, opleidingen volgen, het team bijsturen en extra cursussen laten volgen (binnen- en buitenland) om up-to-date te zijn, kwaliteit en service nog beter te maken. Kort samengevat kun je vertrouwen op ervaren en gekwalificeerde mensen.

Dank voor het lezen. 

Maxime Bettignie

U.H.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x