De Max Car Company

Over ons

Max once had a dream.

Elke ondernemer heeft een verhaal en een motivatie achter zijn bedrijf. Hieronder vind je het verhaal achter De Max Car Company.

Vooraf

Begonnen met klussen op 13-jarige leeftijd, want geld verdienen was belangrijk. Even later, een eerste business idee uitgewerkt om iPhone hoesjes aan te kopen in het buitenland en vlijtig te verkopen aan de schoolpoort. Als jobstudent elke zaterdagochtend om 6 uur ‘s ochtends bij de bakker present…De zin om te ondernemen en de wil om hard werken, zat er van jongs af aan in.

Het enige wat ontbrak was de onderneming.

Met mijn eerste zuurverdiende en opgespaarde centjes kocht ik mijn eerste wagen. Toen ik hier een kras op ontdekte, belde ik garages af om te horen wat de reparatie me zou kosten. Al snel begreep ik dat een machine hiervoor aanschaffen, een betere optie was. Ik wilde het eigenlijk ook zelf kunnen, want wat je zelf doet, doe je beter! Zo begon ik op testpanelen het polijsten te oefenen, soms tot stukken in de nacht, tot grote ergernis van de andere familieleden en buren. Ik bekeek filmpjes van de echte professionals, las over de verschillende materialen en testte het allemaal uit. Na vele uren oefenen en tevreden over het behaalde resultaat, waagde ik het op mijn eigen wagen...Gelukt!

Intussen studeerde ik ook Handelswetenschappen, ik zag het als een soort pauze tijdens de blok, of was het omgekeerd? Wat je zelf leert, weet je voor het leven. Kennis en passie vormen de hoekstenen van kwaliteit.


Het Begin van De Max Car Company SO (student-ondernemer)

Nadat mijn eerste kras als sneeuw voor de zon verdween, ging het allemaal heel snel. Een kennis kende iemand die mijn vaardigheid goed kon gebruiken, en van één dag kwamen meerdere. Mijn andere studentenjobs hield ik voor bekeken en het idee van een eigen onderneming stak weer de kop op. Terwijl mijn studiegenoten het einde van de januari examens aan het vieren waren, zat ikzelf, waarschijnlijk als allereerste, papieren te onderteken voor een nieuw ingevoerd statuut van student-ondernemer...toen 18 jaar jong.

Mijn student-onderneming deed het goed, ik kreeg klanten bij en de studieboeken verdwenen dieper in de kast...Na verloop van tijd kwam de vraag om hele wagens te doen: zowel het interieur als het exterieur. Ik kocht een machine bij en begon met interieur reinigingen. Ik leverde succesvol heel wat wagens tot in de perfectie af.


Max, hoe bescherm ik mijn lak het beste?

Dat een wagen tot in de perfectie gepolijst en gewaxt wordt, is één ding, maar hoe bescherm je die glans, die krasvrijheid en hoe zorg je ervoor dat de wagen makkelijker te wassen is? Weerom begon ik met het testen van coatings. Ik werd geboeid door de chemische samenstelling van de marktproducten, hun bescherming en de hardheid die deze met zich meebrachten.

Ik testte de premium merken op wagens van familie en vrienden, tevredenheid alom. Een goed product is de eerste stap, hier klanten voor vinden is een iets moeilijkere opgave.

Als 18-jarige, stapte ik een tiental merkgarages en dealers binnen. Ik kon menig verkoper horen lachen bij het buitengaan: ‘Wat komt die kadee hier nu verkopen?’ Ietwat ontmoedigd door mijn schamel succes, liep ik een fastfood restaurant binnen. Buiten zag ik (toevallig?) een Rolls-Royce staan... “Hoe zot zou het zijn om ooit zo eentje onder handen te mogen nemen?!” dacht ik bij mezelf…eigenlijk waarom niet? Ik verzamelde al mijn moed en stapte bij de dealer van dit luxemerk binnen, ik vroeg om een afspraak met de verantwoordelijke. “Nu even geen tijd maar kom morgen om 8h terug”. Om 7h30 stond ik klaar, ik had heel de avond geoefend over hoe ik het product het beste zou verkopen. Alvorens ik ook maar iets over mijn product kon uitleggen, kreeg ik de totaal onverwachte vraag: “Wat is het verhaal achter jouw onderneming?”. Vol toewijding en passie begon ik het bovenstaande verhaal te vertellen. Nadien mocht ik nog even mijn product toelichten. Ik werd bedankt om langs te komen en ‘ze gingen eventueel nog contact met me opnemen’ (Ken je dat, wat is de kans dat dit gebeurt?) Op mijn verjaardag kreeg ik plots telefoon dat hun vaste detailer ziek gevallen was en dat ze snel iemand zochten om in te vallen. Taart aan de kant en volle gas naar daar! Na de eerste afgewerkte wagen en overladen met complimenten van hun hele team, heb ik intussen al enkele van hun wagens onder handen mogen nemen.


De Max Car Company als werkelijke onderneming.

In juli 2017 werd ik officieel ondernemer en zaakvoerder. Ik liet het student-zijn even aan me voorbij gaan. De kwaliteit, service en diensten die ik leverde, deden snel de ronde en ik mocht wagens onder handen nemen waar ik vroeger alleen maar over kon dromen. Zoiets geeft een enorme boost.

Als je letterlijk met niets begint, streef je naar groei, naar meer, naar verdere voldoening voor de klant en voor jezelf.

Dank voor het lezen.

Maxime Bettignie

U.H.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x